Baconbe tekert gombafejek ricottás-spenótos töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6-8 nagyobb fej gomba
  • póréhagyma
  • 1 maréknyi kockázott bacon
  • 6-8 szelet bacon
  • vaj
  • 1 csomag bébi spenót
  • 1 doboz ricotta (kb. 250 g)
  • karakteres chedar sajt, só, bors

Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk majd szárazra töröljük. Egy kisebb tepsibe egymás mellé helyezzük némi vaj kíséretében.

Készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés vajat, majd a kockázott bacont és póréhagymát pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a spenótot és keverés mellett fonnyasszuk meg. Most már más dolgunk nincs, mint a ricottát hozzákeverni és miután az egész átmelegedett, ízlés szerint fűszerezni sóval és borssal.

A gombafejeket töltsük meg a ricottás töltelékkel, tekerjük körbe baconszalonnával, majd a tetejére reszeljünk sajtot.

Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük meg. Köretként édesburgonya chipsz készült.