Arroz doce – portugál tejberizs recept

Hozzávalók:
- 3 dl forró tej
- 2 dl víz
- 12,5 dkg rizs
- 3 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom héja nagyobb darabokban levágva
- 2 fahéj rúd
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- kevés őrölt fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk egy vastag aljú edényben, majd hozzáadjuk a jól átmosott és lecsepegtetett rizst, majd fedővel letakarva 20 percig főzzük kb.
Ezután felöntjük a forró tejjel, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját, fahéjat és folyamatosan keverve puhára főzzük.
Amikor a rizs már megpuhult, de még van alatta a tejből, akkor kiveszünk belőle néhány evőkanállal és elkeverjük a tojássárgával, majd a rizshez adjuk és besűrítjük vele.
Tálaláskor a fűszereket kivesszük a rizsből és őrőlt fahéjjal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »