Arroz doce – portugál tejberizs recept

Hozzávalók:
- 3 dl forró tej
- 2 dl víz
- 12,5 dkg rizs
- 3 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom héja nagyobb darabokban levágva
- 2 fahéj rúd
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- kevés őrölt fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk egy vastag aljú edényben, majd hozzáadjuk a jól átmosott és lecsepegtetett rizst, majd fedővel letakarva 20 percig főzzük kb.
Ezután felöntjük a forró tejjel, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját, fahéjat és folyamatosan keverve puhára főzzük.
Amikor a rizs már megpuhult, de még van alatta a tejből, akkor kiveszünk belőle néhány evőkanállal és elkeverjük a tojássárgával, majd a rizshez adjuk és besűrítjük vele.
Tálaláskor a fűszereket kivesszük a rizsből és őrőlt fahéjjal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »