Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos,tejszínes csirke recept

Ananászos,tejszínes csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz ananász konzerv
    • 20 dkg csirkemell filé
    • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
    • 5 dkg mazsola
    • 2 evőkanál vaj
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1,5 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A húst daraboljuk fel, tegyük egy tálba és csorgassuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá borsot.

    Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkemellet, majd erős lángon állandóan kevergetve pároljuk pár percig.

    Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a darabos ananászt, a vízben áztatott és lecsepegtetett mazsolát.

    Főzzük együtt pár percig, majd szórjuk rá a curryport és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk össze, majd tálalhatjuk is a már előzőleg elkészített rizs körettel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá