Ananászos,tejszínes csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ananászos,tejszínes csirke

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananász konzerv
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A húst daraboljuk fel, tegyük egy tálba és csorgassuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá borsot.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkemellet, majd erős lángon állandóan kevergetve pároljuk pár percig.

Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a darabos ananászt, a vízben áztatott és lecsepegtetett mazsolát.

Főzzük együtt pár percig, majd szórjuk rá a curryport és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk össze, majd tálalhatjuk is a már előzőleg elkészített rizs körettel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!