Aludttejes prósza recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dl aludttej vagy kefir
- 1/2 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10-11 evőkanál finomliszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici só
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
- 2 -3 evőkanál szilvalekvár
- 150 g tejföl
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg fagyos margarin
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukor tejben felfuttatjuk. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az aludttejet és a felfuttatott élesztőt. Adunk hozzá egy pici sót, majd végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztának sűrűbbnek kell lenni, mint a palacsinta tészta, ha nem elég sűrű adjunk hozzá még lisztet.
A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát.
A tejfölt simára keverjük, majd meglocsoljuk vele. Foltokban szilvalekvárt csepegtetünk rá.
Fél órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük. Amikor kezd barnulni az oldala, akkor jó. A masszát ne tegyük kisebb tepsibe, mert túl magas lesz a süti és nem fog átsülni, körülbelül 1,5 cm magas legyen a massza.
Jó étvágyat hozzá!
A tepsi mérete:
23×34 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


