Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
A tepsi kikenéséhez:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukor tejben felfuttatjuk. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az aludttejet és a felfuttatott élesztőt. Adunk hozzá egy pici sót, majd végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztának sűrűbbnek kell lenni, mint a palacsinta tészta, ha nem elég sűrű adjunk hozzá még lisztet.
A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát.
A tejfölt simára keverjük, majd meglocsoljuk vele. Foltokban szilvalekvárt csepegtetünk rá.
Fél órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük. Amikor kezd barnulni az oldala, akkor jó. A masszát ne tegyük kisebb tepsibe, mert túl magas lesz a süti és nem fog átsülni, körülbelül 1,5 cm magas legyen a massza.
Jó étvágyat hozzá!
A tepsi mérete:
23×34 cm