Almakarikák palacsinta bundában recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- kevés só
- 1 kanál cukor
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk.
A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.
A palacsintatésztába forgatjuk az almaszeleteket és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »