Almakarikák palacsinta bundában recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- kevés só
- 1 kanál cukor
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk.
A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.
A palacsintatésztába forgatjuk az almaszeleteket és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »