Almakarikák palacsinta bundában recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- kevés só
- 1 kanál cukor
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk.
A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.
A palacsintatésztába forgatjuk az almaszeleteket és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »