Almakarikák palacsinta bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál citromlé
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • kevés só
  • 1 kanál cukor

Elkészítése:

A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk.

A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.

A palacsintatésztába forgatjuk az almaszeleteket és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra vagy papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.