Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék tojásropogóssal recept

Tökfőzelék tojásropogóssal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A főzelékhez:

    • 1 db főzőtök
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1/2 paradicsom
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál rozsliszt
    • bors
    • kapor
    • törött paprika

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSropogóshoz:

    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 1 és fél evőkanál rozsliszt
    • kevés füstölt sajt
    • szerecsendió
    • mustár
    • fehér és fekete bors
    • petrezselyem zöld
    • búzakorpa
    • olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A hagymákat kevés olajon megpirítom, rá a paprika és a só, kevés vízzel tovább főzöm, ebbe a pörkölt alapba mehet a paradicsom és a legyalult tök. Kevés vízzel felengedem, borsozom és beleteszem a kaprot (amennyi jólesik). Ha összefőtt, habarást készítek a tejföllel és a liszttel. Összefőzöm és végén 2 karika csípős paprikát is szelek rá.

    A margarinból, lisztből és tejből besamelt készítek. Kihűtöm. A tojásokat egy külön tálban összevágom, belereszelem a sajtot majd a fűszereket és végül az egész tojást. A kihűlt besamelt összekeverem vele. Kis rudakat formázok és korpába hempergetem. Bő olajban ropogósra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá