Tökfőzelék tojásropogóssal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 1 db főzőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • bors
  • kapor
  • törött paprika

A tojásropogóshoz:

  • 4 főtt tojás
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 és fél evőkanál rozsliszt
  • kevés füstölt sajt
  • szerecsendió
  • mustár
  • fehér és fekete bors
  • petrezselyem zöld
  • búzakorpa
  • olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A hagymákat kevés olajon megpirítom, rá a paprika és a só, kevés vízzel tovább főzöm, ebbe a pörkölt alapba mehet a paradicsom és a legyalult tök. Kevés vízzel felengedem, borsozom és beleteszem a kaprot (amennyi jólesik). Ha összefőtt, habarást készítek a tejföllel és a liszttel. Összefőzöm és végén 2 karika csípős paprikát is szelek rá.

A margarinból, lisztből és tejből besamelt készítek. Kihűtöm. A tojásokat egy külön tálban összevágom, belereszelem a sajtot majd a fűszereket és végül az egész tojást. A kihűlt besamelt összekeverem vele. Kis rudakat formázok és korpába hempergetem. Bő olajban ropogósra sütöm.