Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék habarva recept

Tökfőzelék habarva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg főzőtök, vagy fagyasztott gyalult tök
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 ek almaecet
    • 5 ek finomliszt
    • 3 dl tej
    • 1 csomag friss kapor
    • cukor

    Elkészítése:

    A tököt meghámozzuk és legyaluljuk.

    A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés zsíron megdinszteljük.

    Hozzáadjuk az egyik áttört fokhagymát, 1-2 percet pirítjuk vele, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és beletesszük a gyalult tököt. (Ha fagyasztott tököt használunk, azt is most tesszük bele, megfagyva!)

    Felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük az apróra vágott kaprot, az ecetet, ízlés szerint cukrot, és megfőzzük.

    Amikor megfőtt a tök, a tejben elkeverjük a lisztet, a másik összezúzott fokhagymát, és behabarjuk a főzeléket.

    Pár percet forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá