Tökfőzelék habarva recept

Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök, vagy fagyasztott gyalult tök
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek almaecet
- 5 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 csomag friss kapor
- cukor
- só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk és legyaluljuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk az egyik áttört fokhagymát, 1-2 percet pirítjuk vele, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és beletesszük a gyalult tököt. (Ha fagyasztott tököt használunk, azt is most tesszük bele, megfagyva!)
Felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük az apróra vágott kaprot, az ecetet, ízlés szerint cukrot, és megfőzzük.
Amikor megfőtt a tök, a tejben elkeverjük a lisztet, a másik összezúzott fokhagymát, és behabarjuk a főzeléket.
Pár percet forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »