Tökfőzelék habarva recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök, vagy fagyasztott gyalult tök
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek almaecet
- 5 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 csomag friss kapor
- cukor
- só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk és legyaluljuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk az egyik áttört fokhagymát, 1-2 percet pirítjuk vele, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és beletesszük a gyalult tököt. (Ha fagyasztott tököt használunk, azt is most tesszük bele, megfagyva!)
Felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük az apróra vágott kaprot, az ecetet, ízlés szerint cukrot, és megfőzzük.
Amikor megfőtt a tök, a tejben elkeverjük a lisztet, a másik összezúzott fokhagymát, és behabarjuk a főzeléket.
Pár percet forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.