Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök (télen fagyasztott)
- kevés olaj, vagy zsiradék
- 1 csokor kapor
- 3 ek liszt
- 8 dl víz
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- pirospaprika
- cukor
- ecet
Elkészítése:
Az olajjal és liszttel világos rántást készítek, amit együtt pirítok a finomra vágott kaporral. Megszórom kevés pirospaprikával. Erre ráteszem az előzőleg besózott és levétől kinyomkodott tököt, és felengedem a vízzel.
Közepes lángon 10 percig főzöm, ezalatt kellően besűrűsödik a főzelék, és megpuhul a tök. Ízesítem sóval, pici cukorral (és aki szereti kevés ecettel). A legvégén hozzákeverem a tejfölt, 3-4 percet még forralom, és tálalható.
Fokhagymás sült oldalassal kínáltam.
A tökfőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »