Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejmentes töltött karalábé recept

Tejmentes töltött karalábé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 fej zsenge karalábé
    • 25 dkg darált sertéshús
    • 1 csésze (1,5 dl-es) rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek étolaj
    • 1 csapott ek rizsliszt
    • 1 csapott ek kukoricaliszt
    • 1 csapott mk borsikafű
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • cukor
    • 1 tk balzsamecet

    Elkészítése:

    A rizst 2 csésze vízzel és 1 csapott mokkáskanál sóval készre főzzük. A karalábét meghámozzuk, karalábé vájóval kivájjuk úgy, hogy tálka formát kapjunk. A langyos rizst összedogozzuk a darált hússal, a tojással, kevés sóval és borsikafűvel.

    Megtöltjük a kivájt karalábékat, a többi masszából gombócokat gyúrunk. Egy lábasba beletesszük a megtöltött karalábékat, beleszórjuk mellé a kivájt darabokat is. Enyhén sózzuk, és 1 liter vizet hozzáöntve, lefedjük. Forrás után beletesszük a többi húsgombócot is, majd takarékon főzzük tovább, amíg megpuhul a karalábé. Ez kb. 30 perc.

    Közben kis lábasba öntjük az olajat, ha felforrósodott, hozzáadjuk a kétféle lisztet és kb. 2 evőkanál cukrot. Gyors keveréssel világos rántást készítünk, amit felengedünk egy kevés vízzel. Simára keverve öntjük a főzelékhez, amivel óvatosan keverjük el, nehogy a csupasz húsgombócokat összetörjük. Beleöntjük a balzsamecetet, és ezután már csak 10 percig főzzük takarékon.

    A petrezselyem levelét vagdossuk apróra, és tálaláskor szórjuk a főzelékre.

    Tipp:

    A húst rizs helyett eldolgozhatjuk egy db áztatott, kinyomkodott zsemlével is.

    A tejmentes töltött karalábé kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 62 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá