Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenót főzelék recept

Spenót főzelék
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók (4 személyre):

    • 1,5 kg friss spenót
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 fej fokhagyma
    • kb 7 dl tej
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük.

    Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjük, beletesszük a lisztet és állandó keverés mellett zsemleszínűre sütjük, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát és azzal még kicsit átsütjük.

    Az elkészült rántásba beletesszük a leszűrt spenótot, jól elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, melyet állandó keverés mellett kellő sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk.

    A spenót főzeléknek körete lehet:sült hús, sült virsli, fasírozott, tükörtojás, rántott sajt, bundás kenyér, sült lecsó kolbász.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá