Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépa főzelék recept

Sárgarépa főzelék
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sárgarépa
    • Zsír
    • Cukor
    • Friss petrezselyem
    • 2 evőkanál liszt
    • Tej

    Elkészítési lépések:

    Tisztítsd meg és mosd meg a 60 dkg sárgarépát, majd vágd apró kockákra.

    Forrósítsd fel egy kevés zsírt egy serpenyőben, majd pirítsd meg benne a sárgarépa kockákat egy kicsit.

    Ízesítsd sóval és cukorral a sárgarépát, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

    Szórd meg a sárgarépát 2 evőkanál liszttel, majd önts hozzá 3 dl tejet, amit előzőleg kevertél egy kis vízzel.

    Főzd takaréklángon a főzeléket, amíg a sárgarépa megpuhul. Az időtartam a sárgarépa érettségétől függ.

    Tálald a sárgarépa főzeléket rántottával vagy vagdalt hússal.

    Miért egyem?

    A sárgarépa magas béta-karotin tartalmú, ami egy erős antioxidáns, és a szervezet A-vitaminná alakítja, ami elengedhetetlen a jó látás és az immunrendszer egészségéhez. Továbbá, a sárgarépa tartalmaz rostokat is, amik segítenek az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, és támogatják a szabályos bélműködést. A főzelékben lévő tej is hozzáadott kalciumot és fehérjét biztosít, amelyek fontosak a csontok és az izmok egészségéhez.

    Mivel turbózhatom fel?

    További zöldségek hozzáadása:

    Próbálkozz más zöldségek, mint a burgonya, a zeller vagy a borsó hozzáadásával, hogy még több ízt és tápanyagot csempéssz az ételbe.

    Proteinforrások:

    Tálalhatod a főzeléket grillezett csirke, pulyka vagy marhahús mellett egy teljes értékű ételként.

    A vegetáriánusok számára a quinoa, a lencse vagy a csicseriborsó kiváló proteinforrás lehet.

    Fűszerezés és fűszerhasználat:

    Experimentálj különböző fűszerekkel és fűszernövényekkel, mint a kurkuma, a fokhagyma, a rozmaring vagy a kakukkfű, hogy izgalmasabbá tedd az ízprofilot.

    Tehéntej Alternatívái:

    Próbálkozz növényi tejekkel, mint az almend, a kókusz vagy a zabtej, ha tejmentes változatot szeretnél készíteni.

    Gabonafélék:

    Adhatsz hozzá barna rizst vagy quinoát a főzelékhez, hogy laktatóbb és táplálóbb legyen.

    Krémesség:

    Egy kevés kókusztejszín vagy főzőtejszín hozzáadásával krémesebbé és gazdagabbá teheted a textúrát.

    Magvak és diófélék:

    Tálaláskor szórd meg a főzeléket pirított tökmaggal vagy napraforgómaggal egy kis roppanóságért és extra tápanyagért.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá