Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék recept

Sárgaborsó főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sárgaborsó
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db leveskocka (sómentes)
    • 3 db babérlevél
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • csipet só

    A rántáshoz:

    • 1 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • 1 mk piros paprika

    Elkészítése:
    A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra feldaraboljuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A sárgaborsóról leöntjük a vizet és a hagymákra tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd fűszerezzük (leveskocka, babérlevél, húsleves kocka,só )fedő alatt főzzük,egy kis rést hagyunk,hogy a gőztől ki ne fusson. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
    Egy evőkanál olajon 1 evőkanál liszttel,1 kiskanál pirospaprikával megszórva nagyon híg rántást készítünk, vízzel felöntjük, majd a sárgaborsóhoz öntjük. Összekeverjük, ha sűrű lenne, akkor öntünk hozzá még vizet, összeforraljuk. Fasírt pogácsával fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá