Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Salátafőzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej saláta
    • 0,5 l tej
    • 2-3 gerezd foghagyma,
    • ecet vagy tejföl
    • kb 1 evőkanál só

    A saláta külső leveleit leszedjük, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk és jócskán lesózzuk./ a szívét savanyúnak el lehet használni/
    Ezután olajon rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük a foghagymát és felöntjük tejjel, ha nagyon sűrű vízzel hígítjuk. /Készülhet fele tej, fele víz arányban is/
    Ha kiforrta magát belecsavarjuk az összeesett salátát. A saláta kiengedett sós levével és egy kicsi borssal ízesítjük. A végén pár csepp ecettel, vagy tejföllel savanyítjuk ízlés szerint. Vigyázat az ecettől besűrűsödik, ekkor pótoljunk még folyadékot hozzá.
    Tükörtojással, rántott párizsival tálaljuk.
    /Mivel a salátát nem főzzük, hanem lényegében nyersen fogyasztjuk a rengeteg vitamin benne marad az ételben./

    A receptet küldte: Siposné Filó Ágnes

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá