Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fehér édes káposzta
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1/2 liter paradicsom ivólé
    • őrölt bors
    • cukor
    • 1 babérlevél

    Elkészítés:
    A káposztát először félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszűrt káposztát. Annyi káposztafőzővízzel hígítjuk, hogy sűrű mártás legyen. Ha paradicsompürével főzzük, akkor káposztafőzővízzel hígítjuk. (Főzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítőül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén őrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fűszeres ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá