Nokedlis újburgonya recept

Hozzávalók:
- 750 g újburgonya
- 450 g tejföl
- 1 kk delikát
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 evőkanál liszt
Nokedlihez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi liszt, amennyit felvesz
- csipet só
Elkészítése:
Feltesszük a karikára vágott krumplit főni a delikátos, sós vízbe.
Amíg fő a krumpli addig előkészítjük a nokedlit.
A félig megfőtt krumplihoz szaggatjuk a nokedlit és 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, amit előtte összekavarunk a liszttel.
Hagyjuk, hogy felforrjon és levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »