Nokedlis újburgonya recept
Hozzávalók:
- 750 g újburgonya
- 450 g tejföl
- 1 kk delikát
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 evőkanál liszt
Nokedlihez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - annyi liszt, amennyit felvesz
- csipet só
Elkészítése:
Feltesszük a karikára vágott krumplit főni a delikátos, sós vízbe.
Amíg fő a krumpli addig előkészítjük a nokedlit.
A félig megfőtt krumplihoz szaggatjuk a nokedlit és 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, amit előtte összekavarunk a liszttel.
Hagyjuk, hogy felforrjon és levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

