Mángold főzelék,tükörtojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5-6 mángold levél
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 kanál liszt
- 2 dl tejföl
- fél kávéskanál só
- késhegynyi őrölt bors
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kanál étolaj
Elkészítése:
A mángoldot megmossuk, a vizet lerázzuk róla és a nyéllel együtt apró kockára vágjuk. A fokhagymát is felkockázzuk, egy edényben a vajon megdinszteljük, rátesszük a mángoldot, majd fedő alatt gyakori kevergetés mellett 10 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, meg ne égjen.
Közben a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Nem lesz teljesen pépes, inkább a salátafőzelékhez hasonló az állaga. Besűrítjük az átszűrt habarással és készre főzzük.
A tükörtojást egy kicsit másképpen készítjük. Egy palacsintasütőbe öntünk 4 kanál olajat és beleteszünk 2 szép formájú sütemény kiszúrót, persze nem műanyagot. Felütünk egy tojást pohárba, megsózzuk és a felforrósított formába öntjük. A másikat ugyanígy készítjük, majd a forró olajjal addig locsolhatjuk, amíg a tojás megsül és a formából egy tányérra kiütögethetjük. Ha nem akar kijönni az alját késsel körbe vágjuk, majd a kész főzelék tetejére rakjuk.
Tipp:
A mángold, aki még nem ismeri, a paraj és a saláta helyett használható, nagyon jó ellenálló képességű növény. Permetezni nem kell, én december 12-én még tudtam szedni a kertből. Takarással jól áttelelhető, ezért már kora tavasszal hozzáférhető, friss zöldség. Aki teheti, ültessen mángoldot! Az erkélyen nagy edényben is egész nyáron ellátja a családot friss zöld leveleivel. Magról vethető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

