Mángold főzelék recept

Hozzávalók:
- egy hatalmas csokor mángold-hiszen főzés közben összeesnek a levelek
- víz
- só, cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt, olaj, kevés pirospaprika-a rántáshoz
- 1/2 doboz tejföl
- fejenként 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tálaláshoz
Elkészítése:
A mángoldot alaposan megmossuk, a levél redőit is átnézve, ne maradjon szennyeződés vagy megbújó bogárka.
A szárait a levél végétől eltávolítjuk. (nem muszáj eldobni, hiszen párolva köretként vagy kissé átsütve spárga helyettesként is tökéletes! )
A leveleket összevágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Sózzuk és cukrozzuk szánk íze szerint.(én édesebben kedvelem)
Mikor már majdnem puha a mángold, elkészítjük a(sűrűbb) rántást. Az olajhoz keverjük a lisztet, majd a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk.
Zsemle színűre pirítjuk és kevés pirospaprikával színesítjük de ha kihagynánk, “fehér ” is maradhat. Besűrítjük a főzeléket és innentől vigyázunk le ne égjen!
Ha kicsit összeértek az ízek és forrt egyet, akkor jöhet a tejföl, majd elzárjuk a kész főzelékünket.
Frissen kisütött tükörtojással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »