Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángold főzelék recept

Mángold főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • egy hatalmas csokor mángold-hiszen főzés közben összeesnek a levelek
    • víz
    • só, cukor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • liszt, olaj, kevés pirospaprika-a rántáshoz
    • 1/2 doboz tejföl
    • fejenként 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A mángoldot alaposan megmossuk, a levél redőit is átnézve, ne maradjon szennyeződés vagy megbújó bogárka.

    A szárait a levél végétől eltávolítjuk. (nem muszáj eldobni, hiszen párolva köretként vagy kissé átsütve spárga helyettesként is tökéletes! )

    A leveleket összevágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Sózzuk és cukrozzuk szánk íze szerint.(én édesebben kedvelem)

    Mikor már majdnem puha a mángold, elkészítjük a(sűrűbb) rántást. Az olajhoz keverjük a lisztet, majd a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk.

    Zsemle színűre pirítjuk és kevés pirospaprikával színesítjük de ha kihagynánk, “fehér ” is maradhat. Besűrítjük a főzeléket és innentől vigyázunk le ne égjen!

    Ha kicsit összeértek az ízek és forrt egyet, akkor jöhet a tejföl, majd elzárjuk a kész főzelékünket.

    Frissen kisütött tükörtojással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá