Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék, sült sonkaszelettel recept

Lencsefőzelék, sült sonkaszelettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg lencse
    • 1 sárgarépa
    • 1 vöröshagyma
    • 1 pohár tejföl
    • só, bors, babérlevél
    • 1 tk mustár
    • kötözött sonka szeletek, bőröstől

    Elkészítése:

    A közhiedelemmel ellentétben a lencsét nem szükséges áztatni, 30-40 perc alatt puhára fő.

    Miután a lencsét alaposan átmostam, és átnéztem, felteszem sós vízbe főni. A vizet majd folyton pótolni kell, hisz a lencse megszívja magát. A főzővízbe pottyantom egészben a megtisztított vöröshagymát, és a felkarikázott sárgarépát. A só és a bors már az elején mehet bele, a babérlevél maradjon a végére.

    Amikor a lencse és a répa megpuhult, akkor a tejfölt elkeverem mustárral és belecsorgatom a lencsébe. Hagyom, hogy kicsit összerottyanjon, és már kész is. Lefedem, és hagyom kicsit pihenni, szépen besűrűsödik, nem szükséges liszt hozzá.

    A lencse odakészítése után már a sonkaszeleteket be is dobhatom a 200 fokos sütőbe. 30 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül szép pirosra sütjük. Mire a lencse összeérik, ez is kész lesz. Finom, és laktató étel.

    Tipp:

    A lencsefőzelék sonkáért kiált, és én mindig megadom az ételnek, amit kíván.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá