Pikáns krumplifőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3-4 babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- 1-2 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 tk majoránna
- 3 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- mustár (elhagyható)
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, az ecetet, a cukrot, a majoránnát és megsózzuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a zsíron, vagy olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, és világos színűre pirítjuk. Ha kész, elkeverjük benne a pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, beleöntjük a kevés vízzel elkevert rántást.
A tejfölre szedünk a forró léből, ízlés szerint kevés mustárral simára keverjük, és visszaöntjük a főzelékbe.
Összeforraljuk, és tálaljuk.
A pikáns krumplifőzelék kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 87 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.