Pikáns krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3-4 babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- 1-2 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 tk majoránna
- 3 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- mustár (elhagyható)
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, az ecetet, a cukrot, a majoránnát és megsózzuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a zsíron, vagy olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, és világos színűre pirítjuk. Ha kész, elkeverjük benne a pirospaprikát.
Amikor a krumpli megfőtt, beleöntjük a kevés vízzel elkevert rántást.
A tejfölre szedünk a forró léből, ízlés szerint kevés mustárral simára keverjük, és visszaöntjük a főzelékbe.
Összeforraljuk, és tálaljuk.
A pikáns krumplifőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »