Pikáns krumplifőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3-4 babérlevél
  • 1-2 ek almaecet (6%-os)
  • 1-2 ek cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 tk majoránna
  • 3 ek zsír, vagy olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • mustár (elhagyható)

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, az ecetet, a cukrot, a majoránnát és megsózzuk.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a zsíron, vagy olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, és világos színűre pirítjuk. Ha kész, elkeverjük benne a pirospaprikát.

Amikor a krumpli megfőtt, beleöntjük a kevés vízzel elkevert rántást.

A tejfölre szedünk a forró léből, ízlés szerint kevés mustárral simára keverjük, és visszaöntjük a főzelékbe.

Összeforraljuk, és tálaljuk.