Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék recept

Kelkáposzta főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kelkáposzta
    • 4 burgonya
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek majoranna
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk só
    • 3 ek finomliszt
    • 1 dl étolaj , vagy 2 ek zsír
    • 1 kk pirospaprika

    Elkészítése:

    A kelkáposztát 8 cikkre vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és 2 cmes laskára felaprítjuk. A burgonyát kis kockára vágjuk, és egy lábasban 2 liter vízzel felöntjük.

    Rászórjuk a majorannát, az őrölt köményt, megsózzuk, és puhulásig főzzük.

    Egy kisebb edényben a lisztből és olajból (vagy zsírból) világos rántást készítünk, majd beleszórjuk a pirospaprikát, és az áttört fokhagymát.

    Ha a káposzta megpuhult, a rántást kevés vízzel elkeverjük, a káposztához öntjük, és felforraljuk.

    Feltétnek belefőtt virslit, sült virslit, kolbászt, fasírtot, pörköltöt vagy párolt húst és még sok minden mást kínálhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá