Kelkáposzta főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kelkáposzta
  • 4 burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk só
  • 3 ek finomliszt
  • 1 dl étolaj , vagy 2 ek zsír
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítése:

A kelkáposztát 8 cikkre vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és 2 cmes laskára felaprítjuk. A burgonyát kis kockára vágjuk, és egy lábasban 2 liter vízzel felöntjük.

Rászórjuk a majorannát, az őrölt köményt, megsózzuk, és puhulásig főzzük.

Egy kisebb edényben a lisztből és olajból (vagy zsírból) világos rántást készítünk, majd beleszórjuk a pirospaprikát, és az áttört fokhagymát.

Ha a káposzta megpuhult, a rántást kevés vízzel elkeverjük, a káposztához öntjük, és felforraljuk.

Feltétnek belefőtt virslit, sült virslit, kolbászt, fasírtot, pörköltöt vagy párolt húst és még sok minden mást kínálhatunk mellé.