Karalábéfőzelék egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 1 kg karalábé
- 3 ek tejföl
- 1 ek liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
- kevés olaj
- leves alaplé
Elkészítése:
A karalábét meghámozzuk, kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk kicsit, majd liszttel megszórjuk, és felöntjük húslevessel.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd az aprított petrezselyem zöldet is hozzátéve puhára főzzük. Végleges állagát a tejföllel állítjuk be.
Habverővel csomómentesre keverjük, és újra felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »