Hamis töltött karalábé recept

Hozzávalók:
- 3 – 4 db karalábé (nagyságtól függően)
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint, só, bors, ételízesítő, pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- liszt és zsír a rántáshoz
Elkészítése:
A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele.
Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk
Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket.
A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.
Tipp:
(A rántásba is szoktam tenni kicsi piros paprikát.)
Ha van lefagyasztott húsgombócunk az is megteszi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »