Kapros cukkinfőzelék recept
Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini (én fagyasztottból készítettem)
- 1-2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A cukkinit, és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki)
A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.
Addig főzzük, még a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (ha hígabbra sikerült volna, akkor 1 ek keményítőt keverjünk simára egy pici vízzel, majd csorgassuk a főzelékhez, és kevergetve pár pillanat alatt, főzzük sűrűre)
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










