Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapor mártás recept

Kapor mártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb csokor kapor
    • ízlés szerint só
    • kevés cukor
    • tejföl
    • 1 ek olaj és ugyanennyi liszt
    • kevés víz ( kb. 2 dl)

    Elkészítése:

    A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot.

    Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy puhára tudjuk főzni vele a kaprot. Ha kész, 1 evőkanál tejföllel még ízesítjük.

    Tipp:

    Én úgy szoktam elkészíteni, mint a sóskát, víz helyett tejjel is felönthetjük. Húsok mellé kínálhatjuk, de önállóan is finom, vagy akár tojással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek