Fokhagymás spenót tört krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 1 l tej
- 3 dl víz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- olaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 0,5 kg krumpli
Elkészítése:
Kevés olajat felforrósítunk egy edényben és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet, majd hozzáadjuk a spenótot és felöntjük a vízzel, tejjel. Közben jól megkeverjük és sózzuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Néha megkeverve készre főzzük. Közben ha kell, akkor ízesítjük még.
A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd ha megfőtt akkor megpucoljuk és feldaraboljuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kevés olajat adunk hozzá, majd krumplitörövel áttörjük és a spenót mellé tálaljuk a tojásokkal együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »