Fokhagymás spenót tört krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 1 l tej
- 3 dl víz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- olaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 0,5 kg krumpli
Elkészítése:
Kevés olajat felforrósítunk egy edényben és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet, majd hozzáadjuk a spenótot és felöntjük a vízzel, tejjel. Közben jól megkeverjük és sózzuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Néha megkeverve készre főzzük. Közben ha kell, akkor ízesítjük még.
A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd ha megfőtt akkor megpucoljuk és feldaraboljuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kevés olajat adunk hozzá, majd krumplitörövel áttörjük és a spenót mellé tálaljuk a tojásokkal együtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »