Fokhagymás spenót tört krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 1 l tej
- 3 dl víz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- olaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 0,5 kg krumpli
Elkészítése:
Kevés olajat felforrósítunk egy edényben és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet, majd hozzáadjuk a spenótot és felöntjük a vízzel, tejjel. Közben jól megkeverjük és sózzuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Néha megkeverve készre főzzük. Közben ha kell, akkor ízesítjük még.
A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd ha megfőtt akkor megpucoljuk és feldaraboljuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kevés olajat adunk hozzá, majd krumplitörövel áttörjük és a spenót mellé tálaljuk a tojásokkal együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »