Fokhagymás spenót tört krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 1 l tej
- 3 dl víz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- olaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 0,5 kg krumpli
Elkészítése:
Kevés olajat felforrósítunk egy edényben és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet, majd hozzáadjuk a spenótot és felöntjük a vízzel, tejjel. Közben jól megkeverjük és sózzuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Néha megkeverve készre főzzük. Közben ha kell, akkor ízesítjük még.
A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd ha megfőtt akkor megpucoljuk és feldaraboljuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kevés olajat adunk hozzá, majd krumplitörövel áttörjük és a spenót mellé tálaljuk a tojásokkal együtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »