Finomfőzelék recept
Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- fél kg sárgarépa, megpucolva, felkarikázva
- fék kg karalábé, megpucolva, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, megpucolva egészben
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés: A zöldségeket egy kevés olajon kezdjük el párolni, majd adjuk hozzájuk a petrezselyem zöldet, és a vöröshagymát. Sózzunk, borsozzunk, majd öntsünk a zöldségekre annyi vizet, hogy éppen ellepje őket. Néhány perc alatt pároljuk puhára zöldségeket, majd a lisztből és a tejből készítsünk egy könnyű habarást. A habarással még egy pár percig forraljuk a finom főzeléket, hogy besűrűsödjön, és a liszt íze elmúljon.
Ha megfőtt a finomfőzelék, akkor cukorral ízlés szerint édesítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

