Finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- fél kg sárgarépa, megpucolva, felkarikázva
- fék kg karalábé, megpucolva, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, megpucolva egészben
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés: A zöldségeket egy kevés olajon kezdjük el párolni, majd adjuk hozzájuk a petrezselyem zöldet, és a vöröshagymát. Sózzunk, borsozzunk, majd öntsünk a zöldségekre annyi vizet, hogy éppen ellepje őket. Néhány perc alatt pároljuk puhára zöldségeket, majd a lisztből és a tejből készítsünk egy könnyű habarást. A habarással még egy pár percig forraljuk a finom főzeléket, hogy besűrűsödjön, és a liszt íze elmúljon.
Ha megfőtt a finomfőzelék, akkor cukorral ízlés szerint édesítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »