Finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- fél kg sárgarépa, megpucolva, felkarikázva
- fék kg karalábé, megpucolva, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, megpucolva egészben
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés: A zöldségeket egy kevés olajon kezdjük el párolni, majd adjuk hozzájuk a petrezselyem zöldet, és a vöröshagymát. Sózzunk, borsozzunk, majd öntsünk a zöldségekre annyi vizet, hogy éppen ellepje őket. Néhány perc alatt pároljuk puhára zöldségeket, majd a lisztből és a tejből készítsünk egy könnyű habarást. A habarással még egy pár percig forraljuk a finom főzeléket, hogy besűrűsödjön, és a liszt íze elmúljon.
Ha megfőtt a finomfőzelék, akkor cukorral ízlés szerint édesítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »