Finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- fél kg sárgarépa, megpucolva, felkarikázva
- fék kg karalábé, megpucolva, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, megpucolva egészben
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés: A zöldségeket egy kevés olajon kezdjük el párolni, majd adjuk hozzájuk a petrezselyem zöldet, és a vöröshagymát. Sózzunk, borsozzunk, majd öntsünk a zöldségekre annyi vizet, hogy éppen ellepje őket. Néhány perc alatt pároljuk puhára zöldségeket, majd a lisztből és a tejből készítsünk egy könnyű habarást. A habarással még egy pár percig forraljuk a finom főzeléket, hogy besűrűsödjön, és a liszt íze elmúljon.
Ha megfőtt a finomfőzelék, akkor cukorral ízlés szerint édesítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »