Finomfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó
  • fél kg sárgarépa, megpucolva, felkarikázva
  • fék kg karalábé, megpucolva, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, megpucolva egészben
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors
  • cukor

Elkészítés: A zöldségeket egy kevés olajon kezdjük el párolni, majd adjuk hozzájuk a petrezselyem zöldet, és a vöröshagymát. Sózzunk, borsozzunk, majd öntsünk a zöldségekre annyi vizet, hogy éppen ellepje őket. Néhány perc alatt pároljuk puhára zöldségeket, majd a lisztből és a tejből készítsünk egy könnyű habarást. A habarással még egy pár percig forraljuk a finom főzeléket, hogy besűrűsödjön, és a liszt íze elmúljon.

Ha megfőtt a finomfőzelék, akkor cukorral ízlés szerint édesítsük.