Csalánfőzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
- 10-12 medvehagyma levél
- 3-4 evőkanál étolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- kb 3/4 liter tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- só
- cukor
Elkészítése:
A zsenge csalánt megmossuk, majd konyharuhába göngyöljük és lapogatva felitatjuk róla a vizet (egyúttal mind letörtek azok a kis “tüskék”, amiktől csípős a csalán).
LecsipkedJÜK a leveleket, MAJD szép vékonyra összevágJUK. A medvehagymát is olyanra vágJUK össze, mint a csalánt.
Zsemleszínű rántást készítünk az olajból és lisztből, majd beledobjuk a csalánt és a medvehagymát. Addig pirítjuk, amíg az egész a töredékére esik össze. Ekkor felöntjük hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot is adunk hozzá és belepréseljük a fokhagymát. Kis ideig főzzük, majd kóstolás után ízesíthetjük még. Kb 5 perc főzés után kész is.
Tipp:
Személyenként 2 db tükörtojást és 1 közepes nagyságú burgonyát sütöttem. A burgonyát a sütőben, héjában