Burgonyafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd foghagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb babérlevél
- só, ételízesítő
- 1 doboz tejföl
- 5 púpos ek liszt
- kb 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Beletesszük a fűszereket a fokhagymával együtt és legalább egy órán keresztül halk lángon ezt összefőzzük. Minél tovább fő, annál finomabb lesz az íze. Ezután a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát beletesszük, majd ha megfőtt a tejfölből, lisztből habarást készítünk és kissé lobogó láng mellett belekeverjük a főzelékbe. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha kell ételízesítővel még ízesítjük Még pár percet főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2018.04.13. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.11. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.10. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.03.14. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.06. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.05. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »