Brokkolifőzelék sült csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 0,5 citrom leve
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- 2 ek kukoricaliszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- kb. 1 l víz
- 1 csirkemellfilé
Elkészítése:
A csirkemellet szeleteljük, vagy daraboljuk fel ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítsük, majd egy serpenyőben a felhevített vaj és olaj keverékén süssük szép pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, gyorsan keverjük át, nehogy megégjen, majd adjuk hozzá a felkockázott brokkoliszárat és a felaprított petrezselyemlevelet. Sóval, borssal és ételízesítővel szórjuk meg és átkeverve pároljuk néhány percet.
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kifacsart citromlevet és tegyük bele a brokkolirózsákat is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával (ettől szép zöld marad a színe) és főzzük puhára, de ne főzzük szét a brokkolirózsákat.
A brokkolirózsák felét szedjük ki a levesből és tegyük félre, majd a visszamaradt levest botmixerrel pürésítsük.
A tejfölt a tejszínnel és a kukoricaliszttel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), keverjük el, majd hozzáadva a leveshez sűrítsük be, keverjük jól össze.
Tegyük rá vissza a félretett brokkolirózsákat és néhány percig együtt főzzük.
Tálaláskor a sült csirkemellel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »