Brokkolifőzelék sült csirkemellel recept
Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 0,5 citrom leve
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- 2 ek kukoricaliszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- kb. 1 l víz
- 1 csirkemellfilé
Elkészítése:
A csirkemellet szeleteljük, vagy daraboljuk fel ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítsük, majd egy serpenyőben a felhevített vaj és olaj keverékén süssük szép pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, gyorsan keverjük át, nehogy megégjen, majd adjuk hozzá a felkockázott brokkoliszárat és a felaprított petrezselyemlevelet. Sóval, borssal és ételízesítővel szórjuk meg és átkeverve pároljuk néhány percet.
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kifacsart citromlevet és tegyük bele a brokkolirózsákat is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával (ettől szép zöld marad a színe) és főzzük puhára, de ne főzzük szét a brokkolirózsákat.
A brokkolirózsák felét szedjük ki a levesből és tegyük félre, majd a visszamaradt levest botmixerrel pürésítsük.
A tejfölt a tejszínnel és a kukoricaliszttel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), keverjük el, majd hozzáadva a leveshez sűrítsük be, keverjük jól össze.
Tegyük rá vissza a félretett brokkolirózsákat és néhány percig együtt főzzük.
Tálaláskor a sült csirkemellel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

