Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolifőzelék sült csirkemellel recept

Brokkolifőzelék sült csirkemellel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes brokkoli
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 0,5 citrom leve
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt bors
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 dl tejszín
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • kb. 1 l víz
    • 1 csirkemellfilé

    Elkészítése:

    A csirkemellet szeleteljük, vagy daraboljuk fel ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítsük, majd egy serpenyőben a felhevített vaj és olaj keverékén süssük szép pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.

    A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, gyorsan keverjük át, nehogy megégjen, majd adjuk hozzá a felkockázott brokkoliszárat és a felaprított petrezselyemlevelet. Sóval, borssal és ételízesítővel szórjuk meg és átkeverve pároljuk néhány percet.

    Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kifacsart citromlevet és tegyük bele a brokkolirózsákat is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával (ettől szép zöld marad a színe) és főzzük puhára, de ne főzzük szét a brokkolirózsákat.

    A brokkolirózsák felét szedjük ki a levesből és tegyük félre, majd a visszamaradt levest botmixerrel pürésítsük.

    A tejfölt a tejszínnel és a kukoricaliszttel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), keverjük el, majd hozzáadva a leveshez sűrítsük be, keverjük jól össze.

    Tegyük rá vissza a félretett brokkolirózsákat és néhány percig együtt főzzük.

    Tálaláskor a sült csirkemellel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá