Brokkolifőzelék sült csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 0,5 citrom leve
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- 2 ek kukoricaliszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- kb. 1 l víz
- 1 csirkemellfilé
Elkészítése:
A csirkemellet szeleteljük, vagy daraboljuk fel ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítsük, majd egy serpenyőben a felhevített vaj és olaj keverékén süssük szép pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, gyorsan keverjük át, nehogy megégjen, majd adjuk hozzá a felkockázott brokkoliszárat és a felaprított petrezselyemlevelet. Sóval, borssal és ételízesítővel szórjuk meg és átkeverve pároljuk néhány percet.
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kifacsart citromlevet és tegyük bele a brokkolirózsákat is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával (ettől szép zöld marad a színe) és főzzük puhára, de ne főzzük szét a brokkolirózsákat.
A brokkolirózsák felét szedjük ki a levesből és tegyük félre, majd a visszamaradt levest botmixerrel pürésítsük.
A tejfölt a tejszínnel és a kukoricaliszttel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), keverjük el, majd hozzáadva a leveshez sűrítsük be, keverjük jól össze.
Tegyük rá vissza a félretett brokkolirózsákat és néhány percig együtt főzzük.
Tálaláskor a sült csirkemellel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »