Brokkolifőzelék sült csirkemellel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 citrom leve
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • kb. 1 l víz
  • 1 csirkemellfilé

Elkészítése:

A csirkemellet szeleteljük, vagy daraboljuk fel ízlés szerint. Sóval, borssal ízesítsük, majd egy serpenyőben a felhevített vaj és olaj keverékén süssük szép pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.

A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, gyorsan keverjük át, nehogy megégjen, majd adjuk hozzá a felkockázott brokkoliszárat és a felaprított petrezselyemlevelet. Sóval, borssal és ételízesítővel szórjuk meg és átkeverve pároljuk néhány percet.

Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kifacsart citromlevet és tegyük bele a brokkolirózsákat is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával (ettől szép zöld marad a színe) és főzzük puhára, de ne főzzük szét a brokkolirózsákat.

A brokkolirózsák felét szedjük ki a levesből és tegyük félre, majd a visszamaradt levest botmixerrel pürésítsük.

A tejfölt a tejszínnel és a kukoricaliszttel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), keverjük el, majd hozzáadva a leveshez sűrítsük be, keverjük jól össze.

Tegyük rá vissza a félretett brokkolirózsákat és néhány percig együtt főzzük.

Tálaláskor a sült csirkemellel kínáljuk.