Zöldborsó főzelék recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
- 3-4 evőkanál liszt
- 2 tk só
- 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
- ízlés szerint cukor (elhagyható)
- 4 dl víz
- 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
- 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.
Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!
A zöldborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 81 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.