Zöldborsó főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
- 3-4 evőkanál liszt
- 2 tk só
- 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
- ízlés szerint cukor (elhagyható)
- 4 dl víz
- 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
- 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.
Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!
A zöldborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »