Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó főzelék recept

Zöldborsó főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
    • 3-4 evőkanál liszt
    • 2 tk só
    • 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
    • ízlés szerint cukor (elhagyható)
    • 4 dl víz
    • 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
    • 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.

    Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!

    A zöldborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 81 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá