Zöldborsó főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 tk só
  • 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
  • ízlés szerint cukor (elhagyható)
  • 4 dl víz
  • 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
  • 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.

Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!