Gombás zöldborsófőzelék rántottával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 25 dkg szeletelt gomba
- 5 ek olaj
- 2 ek liszt
- 7 dl tej
- só,bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Zöldborsót és a szeletelt gombát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, lisztet beleszórjuk, és meghintjük őrölt pirospaprikával. A tejet lassan ráöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A megfőtt zöldborsót és a gombát mártásba tesszük, és még 5 percig főzzük. A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, és 3 ek olajon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

