Gombás zöldborsófőzelék rántottával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 5 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 7 dl tej
  • só,bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 db tojás

Elkészítése:

Zöldborsót és a szeletelt gombát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, lisztet beleszórjuk, és meghintjük őrölt pirospaprikával. A tejet lassan ráöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.

A megfőtt zöldborsót és a gombát mártásba tesszük, és még 5 percig főzzük.  A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, és 3 ek olajon megsütjük.