Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g száraz fehérbab
- 1 fej hagyma nagyon apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- néhány babérlevél
- kevés borsikafű (csombor)
- nagyon kevés lestyán levél
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- ízlés szerint só és őrölt bors
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk, kivesszük a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket.
Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük és megborsozzuk. Az előre elkészített feltéttel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.