Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék recept

Hozzávalók:
- 500 g száraz fehérbab
- 1 fej hagyma nagyon apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- néhány babérlevél
- kevés borsikafű (csombor)
- nagyon kevés lestyán levél
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- ízlés szerint só és őrölt bors
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk, kivesszük a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket.
Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük és megborsozzuk. Az előre elkészített feltéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »