Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék recept

Hozzávalók:
- 500 g száraz fehérbab
- 1 fej hagyma nagyon apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- néhány babérlevél
- kevés borsikafű (csombor)
- nagyon kevés lestyán levél
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- ízlés szerint só és őrölt bors
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk, kivesszük a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket.
Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük és megborsozzuk. Az előre elkészített feltéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »