Tejberizsfagylalt baracköntettel recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromaroma
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
A rizst kevés sós, forró vízzel leöntve előfőzzük 20 percet, majd leszűrjük és a tejjel és az ízesítőkkel puhára főzzük.
Ezután kihűtjük és a mascarponéval összekeverjük, majd a tejszínt a cukorral habbá verjük és lazán belekeverjük.
Végül dobozokba adagoljuk, baracklekvárral leöntjük a tejszínes rizst és lefagyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »