Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula fagylalt recept

Mandula fagylalt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor
    • mandula aroma

    Házi tölcsér

    • 6 dkg vaj
    • 2 ek. cukrozott narancshéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl víz
    • 7 dkg liszt

    Elkészítése:
    Tölcsér készítése: Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást, és vizet. Állandóan keverve adjuk hozzá a lisztet. Ezután a ostya sütőbe öntjük a tésztát és amikor már megsült akkor tölcsérformázását elővesszük és még melegen rátekerjük.

    Mandula fagylalt készítése: Egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni és a végén adjuk hozzá a mandulaaromát, és a habtejszínt enyhén felverve. Hűtőbe tesszük és 2 óra múlva kissé villával átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá