Cupcake fagylalt recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 db lapos aljú fagyi tölcsér
- 35 g kakaópor
- 65 ml forró víz
- 110 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 120 g vaj
- 175 g kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 85 ml tejföl
A vaníliás krémhez:
- 300 g porcukor
- 150 g vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 és 1/2 evőkanál tejszín
A díszítéshez:
- 85 g tördelt étcsokoládé
- 12 db cseresznye
Az epres gombóchoz:
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg eper
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport a forró vízzel kikeverjük, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vajat felolvasztjuk és simára keverjük a kristálycukorral, majd hagyjuk hűlni. A kakaóhoz hozzákeverjük a tojásokat, a sót és apránként a vajas keveréket. Ezután jönnek a száraz anyagok, a tejföl és a vanília aroma is.
Megöltjük vele a tölcséreket és körülbelül 20 percig sütjük.
Vaníliás gombócok készítése:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vanília aromát. A kisült és kihűlt tölcsérekre gombócokat formázunk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk és a gombócokra csurgatjuk. Cseresznyével díszítjük.
Epres gombócok készítése:
A tejszínt a cukorral keményre verjük, az epret megmossuk és botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel összekeverjük. Hűtőbe tesszük, többször kevergetjük, amíg megszilárdul, majd a tölcsérekre adagoljuk.
A vaníliás krém 12 db tölcsérre elegendő,én felét eperrel készítettem.