Cupcake fagylalt recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 db lapos aljú fagyi tölcsér
- 35 g kakaópor
- 65 ml forró víz
- 110 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 120 g vaj
- 175 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 85 ml tejföl
A vaníliás krémhez:
- 300 g porcukor
- 150 g vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 és 1/2 evőkanál tejszín
A díszítéshez:
- 85 g tördelt étcsokoládé
- 12 db cseresznye
Az epres gombóchoz:
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg eper
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport a forró vízzel kikeverjük, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vajat felolvasztjuk és simára keverjük a kristálycukorral, majd hagyjuk hűlni. A kakaóhoz hozzákeverjük a tojásokat, a sót és apránként a vajas keveréket. Ezután jönnek a száraz anyagok, a tejföl és a vanília aroma is.
Megöltjük vele a tölcséreket és körülbelül 20 percig sütjük.
Vaníliás gombócok készítése:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vanília aromát. A kisült és kihűlt tölcsérekre gombócokat formázunk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk és a gombócokra csurgatjuk. Cseresznyével díszítjük.
Epres gombócok készítése:
A tejszínt a cukorral keményre verjük, az epret megmossuk és botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel összekeverjük. Hűtőbe tesszük, többször kevergetjük, amíg megszilárdul, majd a tölcsérekre adagoljuk.
A vaníliás krém 12 db tölcsérre elegendő,én felét eperrel készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »