Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges apróhús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli hús
    • 20 dkg szalonna
    • 6 paprika
    • 6 paradicsom,
    • 30 dkg gomba
    • 50 dkg zöldbab
    • 5 közepes hagyma
    • só, bors
    • 5 gerezd fokhagyma
    • bazsalikom, tejföl
    • vagy az évszaknak megfelelő zöldségek, vagy ki mit szeret, vagy mi van kéznél

    Elkészítése:
    A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a fölösleges zsírt leöntjük, a visszamaradt zsírban a laskára vágott húst megpirítjuk, mikor kezd barnulni a csíkokra vágott hagymát bele tesszük, tovább pirítjuk, majd a vékonyra szelt paprikát hozzáadjuk és együtt dinszteljük míg a paprika összeesik, akkor beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a zöldbabot, megszórjuk a fűszerekkel és kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Mikor majdnem kész beletesszük a felszelt gombát és 10-12 percig ,még pároljuk, levesszük, a tejföllel elkeverjük, de anélkül is jó! Kifőtt tésztával tálaljuk, de önálló fogásként is fogyasztható! Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá