Virslis partifalatkák recept
Hozzávalók kb 20 darabhoz:
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 marék bazsalikom
- 4 db jó minőségű virsli
- kb 2 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A virslit vágjuk fel kb 1-1,5 cm-es darabokra.
A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény (ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen).
A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belőle golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára (a maradék masszával és virslivel is így járjunk el).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra (én kislángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra és közben többször is átfordítottam).
A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint ketchup-ot vagy mustárt kínáljunk hozzá.