Virslis partifalatkák recept

Hozzávalók kb 20 darabhoz:
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 marék bazsalikom
- 4 db jó minőségű virsli
- kb 2 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A virslit vágjuk fel kb 1-1,5 cm-es darabokra.
A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény (ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen).
A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belőle golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára (a maradék masszával és virslivel is így járjunk el).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra (én kislángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra és közben többször is átfordítottam).
A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint ketchup-ot vagy mustárt kínáljunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »