Vietnámi tavaszi tekercs recept
Hozzávalók:
10 darabhoz:
- 2 szelet makréla filé
- 10 db rizslap
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 15 dkg üvegtészta
- néhány friss koriander levél
- só, bors
- édes chili szósz
Elkészítése:
A halat sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben hirtelen megsütöm, ha kihűlt felaprítom és 10 részre osztom. A zöldségeket egyenlő vastagságú darabokra aprítom, az üvegtésztát 15 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
Egy tálba langyos vizet öntök, veszek egy rizs lapot, belemártom a vízbe, addig lögybölöm még hajtogatható állagú lesz, ráteszem egy tányérra, a közepére teszek egy csipet üvegtésztát, egy csipet sárga répát, egy csipet lila hagymát, egy csipet kígyó uborkát, egy adag halat megszórom aprított korianderrel, behajtom a rizslap két szélét, majd szépen feltekerem.
Ezt a lépéssorozatot még kilencszer megismétlem és édes chili szósszal kínálom a tekercseket.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

