Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró hidegtál recept

Vendégváró hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet gépsonka
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis üveg ecetes torma
    • 10 dkg vaj
    • 0,5 l tej
    • 15 dkg finomliszt
    • őrölt fehér bors
    • 3 ek mustár

    Zöldségek:

    • paradicsom
    • póréhagyma
    • kígyó uborka
    • piros retek

    Elkészítése:

    A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük.

    A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát, ízesítjük sóval, borssal.

    A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel, mustárral, sóval, borssal kikeverjük.

    Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük.

    Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.

    A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá