Vendégváró hidegtál recept

Hozzávalók:
- 12 szelet gépsonka
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
- 10 dkg vaj
- 0,5 l tej
- 15 dkg finomliszt
- só
- őrölt fehér bors
- 3 ek mustár
Zöldségek:
- paradicsom
- póréhagyma
- kígyó uborka
- piros retek
Elkészítése:
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük.
A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát, ízesítjük sóval, borssal.
A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel, mustárral, sóval, borssal kikeverjük.
Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük.
Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.
A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »