Tonhallal töltött gombafej recept

Hozzávalók:
- 3 nagy gombafej
- 1 halfilé
- 0,5 marék szárított vargánya
- 0,5 marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
- petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma
- 1 kisebb szelet rozskenyér
- 1 dl tej az áztatáshoz
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
Feldaraboljuk a póréhagymát, és a halat pici szeletkékre vágjuk.
Beáztatjuk a vargányát egy kis vízbe, valamint a kenyér szeletet is a tejbe.
Az olajon megdinszteljük a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, a vaj felét beletesszük. Ezt követően rátesszük a gombafejet és a vargányát. 4-5 percig pároljuk, majd vajazott tálba szedjük a gombafejeket.
A póréhagymás vargányás masszára rádobjuk a petrezselyemzöldet, és a halat beleforgatjuk. Citromlével és 1 ek vízzel jól átpároljuk.
Ameddig párolódig bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra.
A párolt halra tesszük az áztatott kenyeret és a reszelt sajt felét, valamint a tojást. Kicsi kanállal beletöltjük a masszát a gombafejekbe. 160 fokos sütőben légkeveréssel 6 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot, és 2 percig még visszatesszük, hogy ráolvadjon a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »