Tonhallal töltött gombafej recept
Hozzávalók:
- 3 nagy gombafej
- 1 halfilé
- 0,5 marék szárított vargánya
- 0,5 marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
- petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma
- 1 kisebb szelet rozskenyér
- 1 dl tej az áztatáshoz
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
Feldaraboljuk a póréhagymát, és a halat pici szeletkékre vágjuk.
Beáztatjuk a vargányát egy kis vízbe, valamint a kenyér szeletet is a tejbe.
Az olajon megdinszteljük a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, a vaj felét beletesszük. Ezt követően rátesszük a gombafejet és a vargányát. 4-5 percig pároljuk, majd vajazott tálba szedjük a gombafejeket.
A póréhagymás vargányás masszára rádobjuk a petrezselyemzöldet, és a halat beleforgatjuk. Citromlével és 1 ek vízzel jól átpároljuk.
Ameddig párolódig bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra.
A párolt halra tesszük az áztatott kenyeret és a reszelt sajt felét, valamint a tojást. Kicsi kanállal beletöltjük a masszát a gombafejekbe. 160 fokos sütőben légkeveréssel 6 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot, és 2 percig még visszatesszük, hogy ráolvadjon a tetejére.